جوابدهی آنلاین

تفسیر نتیجه آزمایش

ایمونوگلوبین محرک تیروئید (TSI)

اولین چیزی که پس از انجام یک آزمایش به ذهن ما می‌رسد، تلاش برای خواندن نتیجه آزمایش و درک مفهوم آن است؛ بالا و پایین بودن یک یا چند مورد در جواب آزمایش من چه مفهومی دارد؟
باید توجه داشت تفسیر نتایج تست، نیازمند دانش پزشکی و همچنین مطالعه‌ی علائم و سوابق فرد است. این صفحه برای آشنایی اولیه با نتیجه‌ی تست ایمونوگلوبین محرک تیروئید (TSI) که به‌تازگی انجام داده‌اید، طراحی شده است. با وارد کردن داده‌های مورد نیاز، پیش از مراجعه به پزشک می‌توانید اطلاعات اولیه درباره جواب آزمایش خود کسب کنید و با آمادگی بیشتر به ملاقات دکتر معالج بروید.

معرفی آزمایش ایمونوگلوبین محرک تیروئید (TSI)

آزمایش TSI سطح ایمونوگلوبین محرک تیروئید را در خون اندازه‌گیری می‌کند. سطح بالای TSI در خون می‌تواند نشان‌دهنده‌ی بیماری گریوز (Graves) باشد که نوعی بیماری خودایمنی است و بر غده‌ی تیروئید تأثیر می‌گذارد.

درصورت ابتلا به بیماری گریوز، احتمال ابتلا به سایر بیماری‌های خودایمنی مثل دیابت نوع یک یا بیماری آدیسون بیشتر است. خانم‌ها ۷ تا ۸ برابر بیشتر از آقایان به بیماری گریوز مبتلا می‌شوند. در موارد نادری، آزمایش TSI برای تشخیص سایر بیماری‌هایی که بر غده‌ی تیروئید تأثیر می‌گذارند نیز استفاده می‌شود. این بیماری‌ها شامل تیروئیدیت هاشیموتو و گوارتر سمی ندولار است.

در صورت داشتن علائم و نشانه‌های هایپرتیروئیدیسم یا پرکاری تیروئید، باردار بودن و داشتن سابقه‌ی بیماری‌ تیروئیدی، پزشک این آزمایش را تجویز می‌کند.

سلامتی شما، اولویت اصلی ما

دریافت نتیجه آزمایش

زمان آماده‌سازی جواب آزمایش ممکن است در مراکز مختلف متفاوت باشد. اگر در آزمایشگاه ماهان ارومیه آزمایش خود را انجام دادید، نتایج آزمایش شما در بخش جواب‌دهی آزمایشگاه ماهان به‌صورت آنلاین در دسترس است. همچنین می‌توانید از شنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۷ صبح تا ۸ عصر به‌صورت حضوری، با واتساپ و یا ارسال با پیک، جواب آزمایش خود را دریافت کنید.

امکان نمونه‌گیری در خانه

نمونه‌گیری آزمایش در خانه برای افرادی که فرصت یا توان رفتن به آزمایشگاه را ندارند بسیار مناسب است. پرسنل مجرب آزمایشگاه ماهان با رعایت کلیه اصول بهداشتی، نمونه‌گیری را در اسرع وقت در منزل یا محل کار شما انجام خواهند داد. برای سفارش نمونه‌گیری در خانه، با پذیرش آزمایشگاه به شماره‌ ۰۴۴۳۳۴۸۳۴۳۴ و یا شماره تلفن ۰۹۰۲۵۹۳۷۳۳۳ تماس حاصل فرمایید.

چگونگی انجام آزمایش

آزمایش‌های مربوط به دیابت به نمونه‌ی خونی نیاز دارند و توسط پزشک تجویز می‌شوند. در آذربایجان غربی و ارومیه می‌توانید این نوع آزمایش را در آزمایشگاه مجهز ماهان انجام دهید. آزمایشگاه ماهان آزمایش‌های دیابت را با حداکثر دقت و در اسرع وقت برای شما انجام خواهد داد. برای هرگونه سؤال، با پذیرش آزمایشگاه ماهان به شماره ۰۴۴۳۳۴۸۳۴۳۴ تماس حاصل فرمایید.

آیا این تحلیل برای نتیجه‌گیری کافی است؟

این تجزیه و تحلیل فقط برای افزایش اطلاعات شما در مورد نتیجه آزمایش است و برای نتیجه‌گیری کلی یا تشخیص یک بیماری نباید به آن اکتفا کرد. تشخیص بیماری‌ها و یافتن روش درمان مناسب، نیازمند آگاهی از سابقه‌ی پزشکی قبلی، علائم، شیوه‌ی زندگی و موارد دیگر است. از این رو پزشک معالج شما، بهترین فرد برای بررسی جواب آزمایش و تعیین اقدامات بعدی است.

در عین حال، از اطلاعات مندرج در این صفحه می‌توانید برای افزایش آگاهی خود استفاده کنید و در ملاقات با پزشک، با طرح سؤالات مرتبط با جواب آزمایش، به یک دید جامع از شرایط جسمانی خود برسید.

دقت کنید که آزمایشگاه‌های مختلف ممکن است بازه نرمال متفاوتی برای این آزمایش داشته باشند و بازه ذکر‌شده در این مطلب برای همه آزمایشگاه‌ها صدق نکند. به همین دلیل به محدوده‌ ذکر‌شده در برگه‌ ‌آزمایش دقت کنید و حتماً با یک پزشک درمورد نتیجه‌ آن مشورت کنید.

نتیجه‌ تست A1C من به چه معناست؟

لطفاً داده‌های زیر را از روی برگه آزمایش وارد کنید:


مهم: توجه داشته باشید که این آزمایش ممکن است با استفاده از دستگاه‌ها و کیت‌های متفاوت در آزمایشگاه‌های مختلف انجام شود و بر این اساس، بازه‌ی جواب متفاوت از متد مورد استفاده در این فرم باشد. در این صورت برای تفسیر نتیجه‌ آزمایش لازم است به پزشک خود مراجعه کنید.

تیروئید یک غده‌ی اندوکراین است. تیروئید مسئول تولید انواع مختلفی از هورمون‌هایی است که تنظیم متابولیسم بدن و سایر فعالیت‌ها را بر عهده دارند.

بیماری‌های زیادی می‌توانند منجر به تولید بیش‌ازحد هورمون‌های T3 و T4 توسط غده‌ی تیروئید شوند. این بیماری‌ها هایپرتیروئیدیسم یا پرکاری تیروئید نامیده می‌شود. پرکاری تیروئید علائم و نشانه‌های متنوعی دارد که عبارت‌اند از:

  • خستگی
  • کاهش وزن
  • بی‌قراری
  • لرزش
  • تپش قلب

وقتی هایپرتیروئیدسم به‌طور ناگهانی شدت می‌یابد، به‌عنوان طوفان تیروئیدی شناخته می‌شود. که می‌تواند کشنده باشد. در این حالت یک افزایش شدید در میزان هورمون‌های تیروئیدی در بدن وجود دارد. این شرایط به‌خاطر عدم درمان هایپرتیروئیدیسم ایجاد می‌شود. این نوعی بیماری اورژانسی بوده و نیازمند توجه فوری است. تیروتوکسیکوز یک اصطلاح قدیمی است که برای پرکاری تیروئید به هر دلیلی، به کار می‌رود.

بیماری گریوز یکی از دلایل شایع پرکاری تیروئید است. در صورت ابتلا به گریوز، سیستم ایمنی به اشتباه آنتی‌بادی ایمونوگلوبین محرک تیروئید (TSI) را تولید می‌کند. TSI، فعالیت هورمون محرک تیروئید (TSH) را تقلید می‌کند. این هورمون به غده‌ی تیروئید سینگال‌هایی می‌دهد که T3 و   T4بیشتری تولید کند.

ایمونوگلوبین محرک تیروئید (TSI)، غده‌ی تیروئید را تحریک می‌کند که هورمون‌های تیروئیدی بیشتر از نیاز بدن تولید کند.

تشخیص بیماری گریوز: پزشک زمانی که بیمار علائم و نشانه‌های هایپرتیروئیدیسم را داشته باشد و مشکوک به بیماری گریوز باشد، این آزمایش را تجویز می‌کند. این آزمایش می‌تواند به مشخص شدن علت علائم فرد، در شرایطی کمک کند که سطح TSH، T3 و T4 غیرطبیعی هستند.

در خانم‌های باردار: پزشک همچنین این آزمایش را برای خانم‌های بارداری که علائم پرکاری تیروئید را از خون نشان می‌دهند، یا کسانی که سابقه‌ی بیماری تیروئیدی را دارند، تجویز می‌کند. بیماری گریوز در حدود ۲ فرد از ۱۰۰۰ خانم باردار دیده می‌شود. ایمونوگلوبین محرک تیروئید، در صورت ابتلا به گریوز، می‌تواند از جفت عبور کند. این آنتی‌بادی‌ها با غده‌ی تیروئید جنین تعامل داشته و منجر به بروز حالتی به نام «گریوز گذرای نوزاد» می‌شود. این یعنی با این‌که نوزاد با بیماری گریوز متولد می‌شود، اما قابل درمان و موقتی بوده و پس از خروج TSI اضافی از بدن نوزاد، برطرف می‌شود.

تشخیص سایر بیماری‌ها: سایر بیماری‌هایی که با افزایش سطح  TSIهمراه هستند، شامل تیروئیدیت هاشیموتو و گواتر سمی ندولار است. بیماری هاشیموتو که تیروئیدیت لنفوسیتی مزمن نیز نامیده می‌شود، التهاب و تورم غده‌ی تیروئید است. این بیماری باعث کاهش عملکرد تیروئید و کم‌کاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) می‌شود. در گوارتر سمی ندلار، غده‌ی تیروئید بزرگ شده و گره‌ یا برجستگی‌های کوچکی دارد که هورمون‌های تیروئیدی زیادی تولید می‌کنند.

سوالات متداول

آزمایشگاه ماهان فرهنگیان ارومیه

نمونه گیری در منزل در ارومیه

اگر بیمار با محدودیت حرکتی دارید و یا امکان و فرصت مراجعه به آزمایشگاه ندارید، با ما تماس بگیرید.

آخرین مقالات